Taximetristul Tavi II: Strigăt în noapte

Salutare și bine ai revenit! Având în vedere că a trecut ceva timp de la primul episod, un scurt rezumat cred că este oportun. Așa:

Tavi este un taximetrist ca oricare altul. Își pornește aparatul seara, pe ploaie, în speranța unor bacșișuri mari. Pare o seară taman bună. Prima comandă, un tânăr timid care se duce cu o sticlă de vin la o domnișoară acasă. Nimic neobișnuit până când… ceva pare să îl supere pe Tavi la adresa pe care o menționează călătorul. Să fie fata lui vecină cu iubita taximetristului? Sau…

Întreg episodul îl găsești aici: Început de poveste


Primul lucru pe care îl simți fu cimentul rece. Claxonul unei mașini care trecu pe lângă el îl aduse la realitate. Încercă să se ridice, dar tot ce obținu fu un junghi în creștetul capului?

  • Au, ce naiba se întâmplă?

Imediat își dori să nu fi spus asta. Tavi se puse deasupra lui și îl ridică de guler până când între fața sa și cea a taximetristului nu mai erau decât câțiva centimetri. Practic, putea să își dea seama de la acea distanță ce mâncase Tavi ultima oară.

  • Ce naiba se întâmplă? TU SĂ ÎMI SPUI CE SE ÎNTÂMPLĂ!!!!

Fața lui Tavi arăta ca cea a unui om nebun. Ochii îi jucau în cap, pielea i se înroșise în foarte multe locuri, iar mâna îi tremura pe cămașa călătorului. Nervii și ultimile sale cuvinte îi lăsaseră gura întredeschisă, iar acum un firișor mic de salivă se pregătea să se îndepărteze de cavitatea bucală în căutarea unei victime. Întâmplător, călătorul avea o fobie pentru acest gen de fluide așa că, cu ultimele sale puteri îl îmbrănci pe Tavi și urlă:

  • Nu știu ce îți puteam face. Eu doar am vrut să ajung la prietena mea!
  • Exact asta e problema! Hă hă hă hă.

Râsul unui om nebun nu era singurul sentiment că al nostru călător o încurcase. Cu o forță demnă de un culturist, și nu de un taximetrist supraponderal, Tavi îl trase de guler și îl duse spre casa scării.

  • Hai, dă-i bătaie, sună la interfon.

Omul agresat înghiți în sec și sună. Încercă să se gândească la un cod secret, care să îi sugereze prietenei sale că este în pericol, dar îi răspunse prea devreme…

  • Cine e? se auzi o voce jucăușă de partea cealaltă a interfonului.

Cu cealaltă mână Tavi îl apucă de coaste, semn că o mișcare greșită i-ar fi fatală.

  • . e.. eu sunt, Max!
  • Ah, chiar mă întrebam ce faci de nu mai ajungi. Hai sus.

Ușa se deschise și odată cu ea, cei doi intrară în grabă.

  • Ce voce jucăușa avea, cu mine nu a mai vorbit așa de ani…

Ce? Tavi o cunoștea? Nu mai înțelegea nimic, iar faptul că taximetristul îl tot trăgea și lipea de perete nu îl ajuta să se concentreze. Pur și simplu acum tot ce își dorea era ca liftul să nu se blocheze de la… de la loviturile pe care Tavi le dădea cu el în ușă.

În cele din urmă ajunseră în fața apartamentului 21, iar Tavi sună. ”Imediaaat” se auzi de partea cealaltă a apartamentului, iar ușa se deschise pentru a da în vileag următorul scenariu:

În apartament se afla o femeie pe la 20 de ani care ar fi cucerit orice bărbat, indiferent de vârsta și starea civilă în care s-ar fi găsit. Cu orice altă ocazie, atât naratorul cât și cei implicați în poveste ar fi luat o pauză suficient de mare încât să îi poată descrie fiecare linie a corpului.

De partea cealaltă a apartamentului un bărbat pe la 50 de ani, cu cearcăne și burtă ținea de guler un tânăr care abia se mai ține pe picioare.

Un strigăt de femeie se auzi în noapte.

Privirea lui Tavi exprima o nelămurire profundă.

”Nu e ea…”

 

Va urma.

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s